ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКомунальники взялись за осушення підвальних приміщень

Комунальники взялись за осушення підвальних приміщень

Підвальне приміщення – корисна площа, яка використовується для зберігання продуктів харчування, консервації, обладнання та техніки, одягу та предметів побуту

Підвальне приміщення – корисна площа, яка використовується для зберігання продуктів харчування, консервації, обладнання та техніки, одягу та предметів побуту. Багато людей часто переобладнують кімнати під спортивні зали, домашні кінотеатри, більярдні, робочі кабінети та зони для відпочинку.

Однак для збереження всіх речей, обладнання необхідно знижувати рівень вологості до допустимих показників. Щоб виключити утворення конденсату, а потім і цвілі з грибком, використовують спеціальні установки – осушувачі повітря.

Причини підвищення вологості та способи боротьби з ними

Картинки по запросу осушитель в подвале

Найчастіше причиною підвищеного рівня вологості в приміщенні стає недостатня гідроізоляція фундаменту. Це часта проблема в старих будинках, а також в будівлях, зведених біля річок, озер, інших водойм. Волога поступово просочується всередину приміщення після рясних дощів, танення снігу. Це призводить до появи вогкості та виникнення небезпеки розвитку патогенної мікрофлори.

Ще однією причиною виникнення конденсату на різних поверхнях стає відсутність нормальної вентиляції повітря. Часто показники вологості в льохах перевищують рівень в 80%. Щоб не допустити псування майна, а також появи цвілі і грибка, використовують осушувач повітря для підвалу.

Такий пристрій:

  • Нормалізує показник вологості, не пересушує приміщення.
  • Виключає можливість розвитку патогенної мікрофлори.

*** Зверніть увагу! Цвіль з'являється та активно розвивається за певних сприятливих умовах (при температурі в 18-21 градус Цельсія та вологості понад 70-80%).

Картинки по запросу осушитель в погребе

Як правильно вибрати осушувач повітря?

При підборі кліматичної техніки важливо звернути увагу на певні показники та технічні характеристики:

  • Рівень продуктивності та потужності установки. Це той показник, який дозволяє оцінити обсяг відкачуваної рідини. Виробники в технічних характеристиках вказують, скільки зможе прогнати повітряної маси прилад за одиницю часу – часто це година.
  • Робочий температурний режим. Цей показник дає зрозуміти, при якій температурі прилад буде ефективний. Звернути увагу на такий пристрій рекомендовано в тому випадку, якщо приміщення льоху не опалюється в холодний період.

Додатково належить оцінити обсяг баку для збору конденсату. Для просторих приміщень вибирають осушувачі повітря з об'ємною ємністю, що виключає необхідність постійно спустошувати прилад.

 
Коментарі (0)