ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕлектроенергія для підприємств знову подорожчала

Електроенергія для підприємств знову подорожчала

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення підвищити тариф на електроенергію для оптових споживачів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення підвищити тариф на електроенергію для оптових споживачів на 2% з 1 січня 2019 року. Водночас, тарифи для населення залишилися незмінними.

Відповідне рішення опубліковано на сайті НКРЕКП.

Так, регулятор затвердив оптову ціну на 2019 рік на рівні 1669,98 гривень за мегват-годину (без ПДВ) з розбивкою по кварталам: 1-2 квартали — 1618,42 гривні за мегават-годину, 3-4 квартали — 1722 гривень за мегават-годину (тарифи не враховують ПДВ).

Раніше голова НКРЕКП Оксана Кривенко повідомляла, що тарифи на електроенергію для населення не зростатимуть до липня 2019 року.

Раніше стало відомо, що на засідання НКРЕКП, яке має відбутися 14 грудня, виносилося питання про збільшення тарифу на електроенергію. Причиною зростання тарифу є зростання вартості перевезення вугілля з Роттердаму та ринкової вартості вугілля на європейських ринках.

Раніше повідомлялось, що компанія «ДТЕК» Ріната Ахметова придбала у Роттердамі 80 тисяч тонн вугілля  для своїх теплоелектростанцій.

Відповідно до дослідження Carbon Tracker, вартість теплової електроенергії в Україні виявилась однією з найвищих у світі. Зокрема, енергія українських теплоелектростанцій є дорожчою за аналогічну електроенергію у ЄС, Росії, Китаю, США та Південноафриканської республіки.

 

 
Коментарі (0)