ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕлектростанції стануть незалежними від вугілля з Донбасу

Електростанції стануть незалежними від вугілля з Донбасу

Польща надасть Україні кредит на 100 мільйонів євро. Кошти планують витратити на переобладнання державних потужностей електрогенерації з антрациту, який видобувається в зоні АТО, на інше вугілля.

Президенти України та Польщі Петро Порошенко та Броніслав Коморовський погодили надання Україні кредиту на суму 100 млн євро. Частково гроші підуть на переобладнання електростанцій. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Петра Порошенка.

«Я вдячний президенту за згоду щодо надання Україні кредиту на суму 100 млн євро», - сказав український Президент.
 
Фінансові умови кредитування не уточнюються, але відомо, що ці кошти матимуть цільове призначення.
 
Згідно з повідомленням, частина коштів буде використовуватися для переобладнання генерації, електростанцій.
 
Зокрема, буде проведено переобладнання державних потужностей електрогенерації з антрациту, який видобувається в зоні АТО, на інше вугілля.
 
«Це потрібно щоби ми могли використовувати українське і польське вугілля незалежно від ситуації на окупований територіях», - пояснив пан Порошенко.
 
Також, Президент пояснив, на що піде інша частина коштів: «50 млн з цієї суми планується використати для розбудови пунктів пропуску, прикордонних переходів, в тому числі – для створення спільних пунктів пропуску, де прикордонники Польщі та України робитимуть перевірку спільно».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», чиновники переконані: опалювальний сезон пройшов успішно, попри деякі складнощі, і майбутній вдасться пройти на відповідному рівні. Однак, теплопостачальники побоюються, що галузь розвалиться ще до початку нового опалювального періоду.
 
Коментарі (0)