ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГЄ.Магльований:«Відпускати тепло на місцеве регулювання не потрібно і навіть шкідливо»

Є.Магльований:«Відпускати тепло на місцеве регулювання не потрібно і навіть шкідливо»

Моніторинг контроль і тарифна методологія повинна залишатися на центральному рівні. Таку думку висловив Євген Магльований, ексчлен НКРЕКП
Моніторинг контроль і тарифна методологія повинна залишатися на центральному рівні. Таку думку висловив Євген Магльований, ексчлен Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, в коментарі “Українській енергетиці”.
 
Міністр розвитку громад Альона Бабак заявила, що до 2021 року регулювання тарифів на теплопостачання мають перевести на місцевий рівень.
 
“Це (перенесення регулювання на місця ) особиста думка пані міністра. Наразі жодного закону, який би це передбачав, немає”, — сказав Магльований.
 
Він нагадав, що міністр пропонувала аналогічні законопроекти про передачу регулювання на місця, коли була депутатом. 
 
“На мій погляд, відпускати тепло на місцеве регулювання не потрібно і навіть шкідливо. У такому випадку, споживачі залишаються сам на сам з монополістом і місцевою владою, яка зазвичай не хоче захищати споживачів”, — вважає Магльований. 
 
Він наполягає, що моніторинг контроль і тарифна методологія повинна залишатися на центральному рівні.
 
Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив чотирьох тимчасових членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
 

Відповідні накази опубліковано на сайті президента. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
05 Листопада 2019 p. 19:46
Якщо на вулиці потепління і температура майже +20, то батареї розігрівають добре. Але ця показуха якраз і не потрібна. Треба економити вугілля на випадок похолодань і сильних морозів.------------------------Також і воду гарячу не треба гріти до кипіння - цілком достатньо 45-50 градусів.