ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоЕнергетичні держпідприємства переїжджають із зони АТО

Енергетичні держпідприємства переїжджають із зони АТО

Від сьогодні Міністерство енергетики та вугільної промисловості припиняє виробничу та фінансово-господарську діяльність енергетичних держпідприємств, що знаходяться у зоні здійснення АТО.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості від сьогодні припиняє виробничу та фінансово-господарську діяльність держпідприємств, що належать до сфери управління Міненерго і знаходяться у зоні здійснення АТО. Про це йдеться у наказі Міністерства №841 від 25 листопада.

«З 28 листопада 2014 року припинити виробничу та фінансово-господарську діяльність державних підприємств, установ, організацій та об’єднань, що належать до сфери управління Міненерговугілля та господарських товариств, щодо яких Міненерговугілля здійснює управління корпоративними правами держави, які знаходяться у зоні здійснення АТО», - йдеться у наказі.
 
Відповідно до документу, керівники підприємств мають перемістити підприємства з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження в населені пункти, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі.
 
Окрім того, керівники підприємств повинні евакуювати працівників (за їх згодою) та евакуювати майно та документи у разі можливості.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», більшість українців переконана, що «вугільні» проблеми України не вирішаться закуповуванням твердого палива. Вийти з кризи держава зможе лише шляхом економії енергоресурсів, переходом на альтернативне паливо та власним видобутком «чорного золота».

Катерина Білоус

 
Коментарі (0)