ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Енергетичні компанії України готові до зими, окрім "Енергоатома" – Буславець

Енергетичні компанії України готові до зими, окрім "Енергоатома" – Буславець

Усі енергетичні компанії повною мірою готові до зими, окрім "Енергоатома", який не встиг вчасно завершити ремонти енергоблоків.
Усі енергетичні компанії повною мірою готові до зими, окрім "Енергоатома", який не встиг вчасно завершити ремонти енергоблоків.
 
Про це повідомила пресслужба Міненерго.
 
"22 липня було затверджено розпорядження Кабінету Міністрів, яким було передбачено всі заходи, необхідні для підготовки та проходження осінньо-зимового періоду. Міністерство зробило всі необхідні кроки для того, щоб забезпечити готовність всіх енергетичних підприємств. Ми маємо бути впевнені, що ми стабільно пройдемо цей період", – зауважила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, додаючи, що цього року Україна входить в осінньо-зимовий період "з безпрецедентно великими запасами палива на складах".
 
Ці та інші енергетичні питання фахівці Міненерго обговорили на засіданні колегії під головуванням Буславець. Такий захід проведений вперше з 2017 року.
 
Під час колегії генеруючі компанії доповіли про стан підготовки до зими.
 
"Енергоатом", зокрема, констатував, що не встигає завершити ремонти енергоблоків, а відтак - не зможе наростити виробництво атомної електроенергії, як це передбачено планом. За словами Буславець, покривати дефіцит атомної електроенергії будуть тепловими генераціями.
 
"Міністерство очікувало максимальну інтенсифікацію ремонтної кампанії на енергоблоках АЕС, з метою збільшення кількості енергоблоків, які можуть функціонувати взимку. Неспроможність компанії "Енергоатом" нести збільшене навантаження атомними блоками протягом зимового періоду внаслідок неоптимальної ремонтної кампанії вимагатиме максимального використання теплової генерації", – зауважила Буславець.
 

Очільниця Міненерго додала, що графіки ремонтів всіх генеруючих компаній на наступний рік уже затверджені. На підставі цього підготовлено та затверджено прогнозний баланс електроенергії на 2021 рік. 

 
Коментарі (0)