ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЕнергетична незалежність України стає реальнішою

Енергетична незалежність України стає реальнішою

Уряд розпочав реалізацію низки проектів щодо забезпечення енергетичної незалежності України.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів, - інформує прес-служба установи.

Зокрема, посадовець підкреслив, що наразі робота всіх гілок влади сконцентрована на тому, аби зменшити споживання імпортного природного газу і нарощувати власний видобуток. Крім того, триває робота з енергозбереження та заміщення газу іншими видами палива на підприємствах комунальної енергетики і тощо.

Микола Азаров повідомив, що нещодавно Президент дав старт промисловій експлуатації нових газових родовищ. Розпочали роботу бурові платформи на шельфі Чорного моря, вводяться в експлуатацію станції із збільшення тиску в пластах та збільшення продуктивності наших газових родовищ.

За словами Глави Уряду, минулого тижня стартував найбільший за всі роки незалежності проект, спрямований на забезпечення енергетичної незалежності нашої країни, - будівництво заводу з виробництва основних тепловиділяючих елементів для атомних електростанцій у Кіровоградській області.  Перша черга заводу буде здана вже в 2015 році. Власне виробництво ядерного палива дозволить диверсифікувати джерела його постачання та на 100% забезпечити енергоблоки АЕС України паливом власного виробництва.

 
Коментарі (0)