ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЕнергетика продовжить жити в надзвичайному режимі

Енергетика продовжить жити в надзвичайному режимі

КМУ розпорядився, аби на українському ринку енергетики продовжували запроваджувати надзвичайні заходи. Це розпорядження діятиме протягом місяця.

На українському ринку енергетики продовжать запроваджувати надзвичайні заходи. Це дозволить забезпечити стабільну роботу енергосистеми країни. Відповідне розпорядження №915-р від 1 жовтня опубліковане на сайті Кабінету Міністрів.

В Кабміні переконані – рішення прийнято «з метою забезпечення надійної, безперебійної (стабільної) роботи об’єднаної енергетичної системи  України, запобігання аварійним ситуаціям  та пошкодженню електроенергетичних установок, їх елементів та споруд».
 
Зокрема, НЕК «Укренерго» попросили надалі встановлювати вимоги щодо графіків та обсягів виробництва електроенергії та тимчасового обмеження виробництва електрики.
 
«Це розпорядження набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, і діє протягом місяця», – йдеться в тексті розпорядження.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в українській енергетиці склалася критична ситуація з поставками вугілля на ТЕС. Якщо проблема не вирішиться, експерти не виключають віялових відключень електроенергії.
 
Коментарі (0)