ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергетика України працює стабільно, але блокада все одно вплине негативно

Енергетика України працює стабільно, але блокада все одно вплине негативно

Про це розповів Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон в ефірі телеканалу NewsOne, йдеться у повідомленні Урядового порталу.

 

«На даний час об’єднана енергетична система України працює стабільно, і це завдячуючи тому, що ми прекрасно все розуміли, і підготовку до роботи в осінньо-зимовий період ОЕС розпочали ще в червні 2016 року», - наголосив Володимир Кістіон.

Він також пояснив, що напередодні опалювального періоду було накопичено необхідну кількість вугілля, що дало можливість працювати стабільно навіть в умовах блокади.

«Неймовірними зусиллями нам вдалося накопити більше 2 млн тонн перед початком входження в опалювальний сезон. І ми сьогодні можемо робити відповідні висновки, наскільки уряд, наскільки енергетична система була підготовлена до роботи в осінньо-зимовий період. Починаючи з 25 січня розпочалася блокада, і українські генеруючі компанії не отримують необхідної кількості вугілля. Але пройшло більше місяця, українська енергетична система працює стабільно, в кожній домівці є світло, є тепло», - зауважив Володимир Кістіон.

Проте, за його словами, ця ситуація не може тривати безкінечно.

«Але ми розуміємо, що цей процес не може бути безмежний, якщо ми не зможемо відновити постачання енергетичного вугілля. Тому на даний час ми шукаємо різні варіанти заміщення тих поставок, які відбувалися з непідконтрольної території», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Він додав, що блокада спрямована проти народу України, і її наслідки відчує на собі кожен пересічний українець. 

«Наслідки не можна спрогнозувати, вони можуть бути катастрофічними для нашої держави», - підсумував Володимир Кістіон

Когда приходит время выходных, многие задаются вопросом – как их провести, куда пойти? Для этого существует множество развлекательных мероприятий (театры, кино, кафе и многое другое). Найти интересные предложения поможет афиша мероприятий ТикетХант. Заходите на сайт https://tickethunt.net и выбирайте из списка вариант для приятного времяпровождения.

 
Коментарі (0)