ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергетика завтра перейде в режим надзвичайних заходів

Енергетика завтра перейде в режим надзвичайних заходів

В українській енергетиці від завтра буде введено надзвичайні заходи, які триватимуть протягом одного місяця. Їх введення спричинене подоланням наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електричної енергії.

В Україні завтра на ринку електроенергії буде введено тимчасові надзвичайні заходи. Про це йдеться в Урядовому розпорядженні № 1296-р від 9 грудня 2015 року.

Як зазначається, документ прийнято з метою подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електричної енергії у зв’язку з виникненням аварійних ситуацій в об’єднаній енергетичній системі України, викликаних пошкодженням електроенергетичних установок, їх елементів, споруд та забезпечення надійної, безперебійної роботи об’єднаної енергетичної системи України.
 
Таким чином, відповідне розпорядження дозволяє коригувати величину «зелених тарифів» на електроенергію, встановлювати додаткові платежі виробникам електроенергії, коригувати інвестпрограми, встановлювати вимоги до графіків виробництва та ліміти потужності.

Примітно, документ буде діяти протягом місяця.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, головним чинником для введення надзвичайних заходів став дефіцит вугілля антрацитної групи, який особливо посилився після припинення електропостачання Криму.

 
Коментарі (0)