ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергоатом готов імпортувати електроенергію з Білорусі

Енергоатом готов імпортувати електроенергію з Білорусі

ДП "НАЕК "Енергоатом" готова імпортувати електроенергію у разі, якщо буде таке доручення уряду. Уряд розглядає наразі усі можливості. "Енергоатом" також опрацьовуємо різні варіанти.
ДП "НАЕК "Енергоатом" готова імпортувати електроенергію у разі, якщо буде таке доручення уряду. Про це у коментарі "Українській енергетиці" сказав в.о. президента ДП НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.
 
"Якщо уряд нам доручить, імпортуватимемо. Уряд розглядає наразі усі можливості. Ми для себе також опрацьовуємо різні варіанти. Але, як бачите, "Енергоатом" працює на максимумі. Ми будемо працювати 14-ма блоками, мінімум 3 місяці", - сказав Котін.
 
Білоруська електроенергія може надійти до України на початку листопада. Підготовча робота з цього приводу уже розпочата: на 22 жовтня призначений офіційний конкурс на доступ до перетину ЛЕП між Україною і Білоруссю. Конкурс проводитиме національний оператор електромереж НЕК "Укренерго".
 
Пропозиції компаній, які бажають викупити міждержавний перетин, прийматимуть протягом 2 днів - із 22 по 24 жовтня. Публікація остаточних результатів аукціону запланована на 29 жовтня - тобто за 2 дні до закінчення терміну політичного мораторію, встановленого на імпорт електроенергії із Білорусі.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на засіданні 26 травня ухвалила рішення заборону на імпорт електроенергії з Білорусі та Російської Федерації строком до 1 жовтня. 29 вересня енергетичний регулятор продовжив заборону до 1 листопада 2021 року.  

 
Коментарі (0)