ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕнергоатом хоче збільшити тариф на відпуск електроенергії з АЕС на 61,7%

Енергоатом хоче збільшити тариф на відпуск електроенергії з АЕС на 61,7%

Енергоатом звернеться до НКРЕКП із проханням збільшити тариф на відпуск електроенергії з АЕС на 61,7%.
Енергоатом звернеться до НКРЕКП із проханням збільшити тариф на відпуск електроенергії з АЕС на 61,7%.
 
Відповідні наміри були озвучені під час публічного обговорення проекту тарифів на електричну та теплову енергію, що виробляється на атомних електростанціях на 2019 рік, повідомляє прес-служба компанії.
 
“З урахуванням прогнозних показників виробничої діяльності Енергоатома на наступний рік, необхідний тариф на відпуск електроенергії АЕС на 2019 рік складає 90,19 коп за 1 кВт-год, а на теплову енергію — 145,29 грн за 1 Гкал. Саме такий розмір тарифів буде подано на розгляд НКРЕКП з відповідним обґрунтуванням”, — сказала в.о. директора з економічних питань, директор Департаменту тарифної політики та управління витратами Енергоатома Любов Шаніна.
 
За словами в.о. віце-президента Енергоатома, директор з фінансів та бюджетування компанії Анжела Депелян нагадала, що у документах, які Енергоатом у подавав до НКРЕКП, тариф на відпуск електроенергії з АЕС на 2018 рік було обґрунтовано на рівні 71,5 коп. за 1 кВт-год. Однак з 1 жовтня цього року, відповідно до постанови НКРЕКП, для Енергоатома затверджено тариф у 55,76 коп. за 1 кВт-год.
 

“У тарифі, який запрацює для компанії з жовтня, не враховано цілу низку витрат компанії, а загалом дефіцит за тарифом складає понад 13 млрд грн. За встановленого з 1 жовтня тарифу, річний дефіцит коштів на закупівлю свіжого ядерного палива становитиме 1,5 млрд грн. Річна потреба у коштах на оплату праці та єдиний соціальний внесок компанії повинна складати 11 млрд 616 грн, тоді як відповідно до нового тарифу ця сума складатиме 9 млрд 386 млн грн, відтак річний дефіцит за цим напрямком становитиме 2 млрд 230 млн грн”, — розповіла Депелян. 

 
Коментарі (0)