ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Енергоатом» увійшов у топ-10 виробників «зеленої» енергії

«Енергоатом» увійшов у топ-10 виробників «зеленої» енергії

ДП «НАЕК «Енергоатом» увійшов до ТОП-10 рейтингу 100 світових «зелених» виробників безвуглецевої енергії за 2020 рік, за версією Energy Intelligence.

 

ДП «НАЕК «Енергоатом» увійшов до ТОП-10 рейтингу 100 світових «зелених» виробників безвуглецевої енергії за 2020 рік,  за версією Energy Intelligence.

«Так, у ТОП-20 світових безвуглецевих виробників, що заснований на інтенсивності викидів при виробництві електроенергії, Енергоатом посів 6 місце», – йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

100 компаній у рейтингу Energy Intelligence представляють приблизно 45% світових енергетичних потужностей. Та серед них – майже 90% світових атомних електростанцій, що належать невеликій кількості великих операторів. Фахівці Energy Intelligence зауважують, що в світі невпинно зростає частка «чистих» гравців енергетичного ринку.

«З 2011 року, коли було складено перший рейтинг, загальна «зелена» потужність зросла на 10% – до 3187 МВт. Разом з тим доля викопного палива впала з 65% до 56%, в той час як гідроенергетика та атомна генерація лишилися стабільними», – сказано у дослідженні.

Дослідники наголошують, що в справі виробництва безвуглецевої енергії гідроенергетика та атомна генерація мають рівний статус з відновлюваними джерелами енергії.

Раніше Національне антикорупційне бюро України оголосило підозру екс-нардепу і посадовій особі Енергоатому в одержанні неправомірної вигоди у вигляді трьох квартир загальною вартістю 4,4 млн грн.

Відокремлений підрозділ «Енергоатом-Трейдинг» реалізував для експорту весь запропонований обсяг електроенергії на аукціоні за двосторонніми договорами, що відбувся на «Українській енергетичній біржі» (УЕБ) в п’ятницю. Стартова ціна становила 1500 грн за МВт-год.

 

 

 
Коментарі (0)