ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Енергоатом» започаткував новий п'ятирічний проект модернізації діючих в Україні атомних блоків

«Енергоатом» започаткував новий п'ятирічний проект модернізації діючих в Україні атомних блоків

Державна компанія «Енергоатом» спільно з «Турбоатом» та «Westinghouse Electric Sweden AB» започаткували п'ятирічний проект модернізації діючих в Україні атомних блоків.

Державна компанія «Енергоатом» спільно з «Турбоатом» та «Westinghouse Electric Sweden AB» започаткували п'ятирічний проект модернізації діючих в Україні атомних блоків.

Державна енергетична компанія «Енергоатом» спільно з  ПАТ «Турбоатом» та компанією Westinghouse Electric Sweden AB започаткували п’ятирічний проект підвищення ефективності та виробничої потужності діючих енергоблоків українських атомних станцій.

Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу.

Зокрема, у вівторок 28 вересня, було підписано проектні документи у присутності Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. На даний момент Глава Уряду знаходиться в регіоні з робочою поїздкою.     

Підписано, зокрема, Програму участі між ДП НАЕК «Енергоатом» та ПАТ «Турбоатом» щодо постачання обладнання для АЕС України на 5-ти річний період 2018-2022 рр. на суму близько 100 млндол., Договір між ПАТ «Донбасенерго» та ПАТ «Турбоатом» щодо постачання турбіни К-330-23,5, потужністю 330 МВт для реконструкції блоку 6А Слов’янської ТЕС на суму 317 млн грн, а також Меморандум про взаєморозуміння між Westinghouse Electric Sweden AB та ПАТ «Турбоатом» про підвищення ефективності роботи обладнання і підвищення потужності діючих енергоблоків АЕС України, обладнаних російськими турбінами та генераторами, на суму 100 млн дол. Реалізація цих документів дозволить створити  понад 15 тис. нових робочих місць.

За словами Гройсмана, це допоможе задіяти понад 10 тис. підприємств.

 «Щойно ми підписали 5,5 млрд грн. Це означає, що найближчі роки підприємства будуть завантажені роботою, близько 15 тис. людей будуть отримувати заробітну плату, а в цьому циклі будуть задіяні понад 10 підприємств України», - зазачив прем’єр.

Як повідомлялося ранішк, чистий прибуток державного підприємства НАЕК «Енергоатом» за перше півріччя 2017 року становив 1.63 млрд грн.

Цьогорічний прибуток компанії більший на 45% у порівнянні з аналогічним періодом в 2016 році, який становив 1.12 млрд грн.

Нагадаємо, у 2017 році для Запорізької та Южно-Української АЕС заплановано отримати шість партій ядерного палива компанії «Westinghouse». 

Довідка. У грудні 2014 року ДП «НАЕК «Енергоатом» та «Westinghouse» підписали Доповнення № 13 до Контракту від 30.03.2008 №1, згідно з яким обсяг постачання ядерного палива виробництва компанії «Westinghouse» суттєво розширено. Всього протягом 2015-2020 років передбачено здійснити постачання 30 партій з метою забезпечення шести енергоблоків ВВЕР-1000 (початковий обсяг контракту становив 15 партій для трьох блоків).

 

 
Коментарі (0)