ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЕнергобалансу України прогнозують альтернативу

Енергобалансу України прогнозують альтернативу

За результатами дослідження аудиторської компанії KPMG, до 2040 року частка відновлюваних джерел енергії в енергобалансі України перевищить 20%

Як наголошується у документі, такої думки дотримується 68% опитаних вітчизняних експертів та фахівців енергетичної галузі, ще 28% респондентів вважають, що це відбудеться після 2040 року.

Більшість експертів вважають найбільш привабливим напрямком альтернативної енергії для інвестицій енергію біомаси та відходів, з огляду на наявну в країні ресурсну базу. На другому місці – сонячна енергетика, на третьому – вітряна, на четвертому – мала гідроенергетика.

Інвестиції у відновлювану енергетику України будуть збільшуватися, в той час як витрати на обладнання знижуватися – переконані 69% фахівців. Ще 12% припускають, що зростання інвестицій припиниться після того, як будуть виконані певні регуляторні вимоги, і системи передачі електроенергії досягнуть точки насичення.

Лише 19% опитаних вважають, що інвестиції в ВДЕ почнуть скорочуватися в результаті появи більш ефективних технологій у традиційній енергетиці та комерціалізації нових видів енергії.

За результатами дослідження, основна проблема, що стримує розвиток альтернативної енергетики, - складність фінансування проектів. На другому місці за значимістю – складність підключення електростанцій на поновлюваних джерелах енергії до об'єднаної енергосистеми.

Джерело: Інтерфакс Україна

 
Коментарі (0)