ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергоблок №6 Запорізької АЕС підключено до енергомережі

Енергоблок №6 Запорізької АЕС підключено до енергомережі

Наразі на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться 6 енергоблоків.

 

У неділю, 14 січня, о 16.00 енергоблок №6 Запорізької АЕС був підключений до енергомережі після проведення планового капітального ремонту і наразі ведеться набір потужності.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу НАЕК "Енергоатом".

"Зараз на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться 6 енергоблоків. Сумарна потужність генераторів становить 4 тис. 820 МВт. Енергоблоки працюють в штатному режимі, зауважень до роботи основного устаткування енергоблоків та персоналу немає", - йдеться в повідомленні.

Радіаційний фон у районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону.

Як повідомлялося раніше, з січня 2018 НКРЕКП планує збільшити тариф АЕС держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" на відпуск електроенергії.

Таким чином, з 1 січня 2018 року з діючих 46,61 коп/кВт-год тариф буде підвищено до 54,03 коп/кВт-год (без урахування ПДВ). Також буде збільшено тариф АЕС НАЕК на виробництво теплової енергії з 76,67 грн/Гкал до 86 грн/Гкал (без урахування ПДВ).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план "Енергоатому" на 2018 рік. Згідно з планом, чистий прибуток "Енергоатому" в наступному році заплановано в сумі 327.6 млн гривень. Собівартість реалізованої продукції "Енергоатому" в 2018 році має скласти 35.8 млрд гривень, що на 4,4% більше, ніж у поточному році.  

 

 
Коментарі (0)