ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняСонце Запоріжжя стане енергоефективним

Сонце Запоріжжя стане енергоефективним

У Запорізькій області на території Новенської сільської ради Токмацького району ведеться будівництво комплексу сонячної електростанції потужністю 15 МВт

Загальна площа земельних ділянок, переданих для цих цілей в оренду компанії забудовнику становить 32,79 гектара, повідомили в прес-службі Державного агентства земельних ресурсів. 

Слід також відмітити, що територія, на якій розміститься комплекс, забруднена важкими металами, пестицидами та канцерогенними речовинами. Тому при використанні її для господарських потреб потребує зняття верхнього родючого шару ґрунту, відповідно, проект по будівництву сонячної станції дозволить ефективно використати ці землі.

Внаслідок побудови сонячної електростанції сільські території отримають не тільки додаткове екологічно чисте джерело електричної енергі, нові робочі місця, а ще й щорічно 230,24 тис грн додаткових надходжень до бюджету Новенської сільської ради.

Слід також відмітити, що Запорізька область стає більш відкритою до впровадження альтернативних джерел енергії, зокрема, найближчим часом на території області передбачається будівництво фотоелементної станції , та комплексу вітрових електростанцій. 

 
Коментарі (0)