ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЕнергоефективності в регіонах встановили межі

Енергоефективності в регіонах встановили межі

Місцевим адміністраціям визначили термін подання програм модернізації теплопостачання у Мінрегіон на розгляд. Також профільне міністерство закликає регіони вживати заходи для забезпечення своєчасних розрахунків за газ.

Місцеві адміністрації зобов’язали до 15 листопада цього року переглянути регіональні програми модернізації систем теплопостачання з урахуванням необхідності скорочення споживання природного газу на виробництво теплової енергії на 50 відсотків та подати їх на погодження до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, також очільник Мінрегіону звернувся з проханням до представників місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування вжити заходів для забезпечення своєчасних розрахунків підприємств теплопостачання за спожитий природний газ, а також забезпечити повне погашення заборгованості за спожиті енергоносії місцевих бюджетів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 9 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживання природного газу для виробництва теплової енергії в ЖКГ зменшилося на 8%.

Як зазначили в уряді, цьому посприяла  реконструкція та замінена котлів в 2866 котельнях. В тому числі, переведено на альтернативні види палива 414 котелень. Проведено заміну 478 км теплових мереж у двотрубному обчислені.

З початку року на альтернативні види палива перевели 160 котелень і майже 700 капітально відремонтовано.

 
Коментарі (0)