ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУрядовці профінансують енергоефективність субсидіями

Урядовці профінансують енергоефективність субсидіями

Мінрегіон планує направити житлові субсидії на фінансування заходів з енергозбереження. Окрім того, у відомстві заявляють про завершення моделі Фонд енергоефективності, який наповнюватимуть за рахунок економії від компенсацій на ЖКП.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір використати субсидії, які направляються на компенсацію рахунків за житлово-комунальні послуги, на фінансування заходів енергоефективності. Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю одному з видань, передає прес-служба відомства.

«Зараз гроші на субсидії ми просто викидаємо в повітря, разом з тим теплом, яке постачають комунальні підприємства. Направивши економію від субсидії в наповнення цього фонду (Фонду енергоефективності – ред.), ми зможемо провести енергоефективні заходи», - сказав він.

Серед іншого, чиновник наголосив, що модель Фонду енергоефективності майже повністю відпрацьована та визначені основні принципи роботи.

«Ми вже практично відпрацювали з німецьким урядом модель створення Фонду енергоефективності, як він наповнюватиметься, як з нього будуть фінансуватись заходи з енергоефективності. Крім європейських коштів, які будуть надходити як кредити на енергомодернізацію й утеплення, буде компенсаторний механізм», - сказав Мінстр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон та Світовий банк планують протягом п’яти років співпрацювати в питаннях розвитку та інвестування у вітчизняну інфраструктуру та системи життєзабезпечення. Крім того, планується також провести модернізацію котелень у 8 містах України.

 
Коментарі (0)