ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕнергоефективність вимагає колосальних вкладень

Енергоефективність вимагає колосальних вкладень

Уряд спрямовує зусилля на впровадження енергоефективних технологій. Однак для досягнення суттєвого скорочення енергоспоживання на 9%, Україні необхідно 1,11 трлн грн інвестицій.

Потреба в інвестиціях для досягнення економії кінцевого енергоспоживання в 2020 році на 9%, що передбачено «Проектом національного плану дій з енергоефективності до 2020 року», становить 1 110 млрд грн. Про це повідомив директор Департаменту - головний державний інспектор з енергозбереження Департаменту державного регулювання Держенергоефективності Олександр Тронь, пише УНН.

«Для того, щоб досягти економії кінцевого енергоспоживання в 2020 році на 9%, нам потрібно залучити 1,11 трлн грн інвестицій», - сказав експерт.

За його словами, для реалізації цього плану дій у житловій сфері, необхідно інвестицій в сумі 670 млрд грн.

«Для того, щоб навести порядок у сфері послуг, необхідно інвестицій 144,5 млн грн, у промисловості - 89 млрд грн, у сфері транспорту - 107,8 млрд грн», - навів дані пан Тронь.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, енергоефективність в Україні втричі нижча, ніж середні показники розвинених країн. Особливо низька енергоефективність в Україні у сфері ЖКГ. Так, питоме енергоспоживання житлового фонду України в 2-3 рази перевищує аналогічні показники країн Європейського Союзу.

 
Коментарі (0)