ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергокриза може змусити підприємства працюватимуть вночі

Енергокриза може змусити підприємства працюватимуть вночі

Влада рекомендує українським підприємствам працювати у нічні години. Такі заходи у Міненерго називають необхідними для подальшої економії електроенергії.

Міненерго пропонує підприємствам у регіонах працювати вночі. Таки чином витрати за споживання електроенергії суттєво зменшаться. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє «Урядовий портал».

«Я буду рекомендувати НКРЕКП відкоригувати тарифну політику таким чином, щоб стимулювати споживачів працювати у нічні години», - зазначив він.

Зокрема посадовець рекомендує зменшити споживання електроенергії у пікові години на 15% .

«Прошу поставитися до цього серйозно. Чекаємо обмежень споживання електроенергії уже сьогодні із 17:00 по 21:00. Зі свого боку ми відреагуємо уже завтра. Якщо ми побачимо, що споживання зменшиться і вміщуємося в ті потужності, які по генерації нам на даний момент доступні, то уже завтра я обіцяю звернутися до НЕК «Укренерго» щодо припинення відключень», - сказав очільник Міненерго.

Пан Демчишин також наголошує на необхідності роз`яснення ситуації та доведення плану дій населенню.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці можуть забути про віялові відключення електроенергії вже на вихідних. У Міненерго запевняють, що причини зниження потужності видачі електрики, вихід з ладу третього енергоблоку Запорізької АЕС, усунуть до п'ятниці.

 
Коментарі (0)