ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВіялові відключення триватимуть до п’ятниці

Віялові відключення триватимуть до п’ятниці

Українці можуть забути про віялові відключення електроенергії вже на вихідних. У Міненерго запевняють, що причини зниження потужності видачі електрики, вихід з ладу третього енергоблоку Запорізької АЕС, усунуть до п'ятниці.

Робота третього енергоблоку Запорізької атомної електростанції буде відновлена до кінця тижня. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, - інформує прес-служба Кабміну.

За його словами, вихід з ладу одного з енергоблоків не завдав суттєвих втрат, але це позначилося на потужності видачі електроенергії. Зараз спеціалісти працюють над усуненням цієї несправності і, максимум до кінця тижня, проблему планують вирішити.

«До п’ятниці «Енергоатом» планує повністю відновити роботу цього блоку» - підкреслив пан Демчишин.

Окрім того, Міністр зауважив, що на Запорізькій атомній електростанції немає ніякої загрози - це технічне пошкодження і воно усувається.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у багатьох регіонах України застосували аварійний графік відключення електроенергії. Заходи здійснюються виключно по спеціальному розпорядженню ДП НЕК «Укренерго» і зумовлені необхідністю забезпечити надійну роботу об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом та споживанням електроенергії.

Нагадаємо, дисбаланс утворився внаслідок аварійного ремонту енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС, 19-ти енергогенеруючих одиниць на теплових електростанціях, а також через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, недостатність гідроресурсів, збільшення споживання через зниження в Україні температури зовнішнього повітря.

 
Коментарі (0)