ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕнергопостачальним компаніям збільшили роздрібні тарифи на електроенергію

Енергопостачальним компаніям збільшили роздрібні тарифи на електроенергію

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), збільшила роздрібні тарифи енергопостачальних компаній на електроенергію на січень 2013 року.

Тарифи закріплені постановою НКРЕ №1850 від 29 грудня 2012 року, текстом якого володіє «Інтерфакс-Україна».

Роздрібні тарифи для споживачів першого класу напруги з 1 січня склали 75,1 коп. за 1 кВт-год (без ПДВ), для споживачів другого класу напруги - 95,61 коп. за 1 кВт-год (без ПДВ).

Таким чином, роздрібні тарифи для споживачів обох класів напруги в поточному місяці зросли на 1% в порівнянні з тарифами, що діяли у грудні.

Тим самим НКРЕ переглянула і анулювала свою ж постанову, якою роздрібні тарифи на січень 2013 зберігалися на попередньому рівні.

Нагадаємо, у кінці грудня регулятор також переглянув своє рішення про збереження прогнозної оптової ринкової ціни на електроенергію, збільшивши її з 1 січня 2013 року на 1% - з 686,16 грн до 693,02 грн за 1 МВт-год (без ПДВ).

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

 
Коментарі (0)