ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Енергоринку» в Криму більше не буде

«Енергоринку» в Криму більше не буде

ДП «Енергоринок», що займається постачанням електроенергії, заявила про розірвання контрактів з виробниками, які здійснюють ліцензовану діяльність на території Криму. У компанії це пояснили «обставинами непереборної сили».

ДП «Енергоринок» повідомив про припинення своєї діяльності в Криму. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії.

Завершення співпрацювання на підприємстві пояснюють «настанням обставин непереборної сили, яке підтверджується довідкою Торгово-промислової палати України». За інформацією компанії, «це спричиняє неможливість виконання зобов’язань за двосторонніми договорами купівлі-продажу електричної енергії, укладеними між ДП «Енергоринок» та виробниками, які здійснюють ліцензовану діяльність на території  Криму та Севастополя». В зв’язку з цим, з 1 квітня зупиняється виконання зобов’язань за відповідним договором. Таким чином без грошей залишилися теплові електроцентралі та сонячні електростанції, заявив Міністр енергетики Юрій Продан, повідомляє «Капітал».
 
У функції ДП «Енергоринку» входить оптове постачання електроенергії, розпорядження системами розрахунків, розпорядження коштами Оптового ринку електроенергії та інші.
 
До речі, у інтерв’ю «Україні Комунальній» Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман запевнив, що у Крим, який наразі є тимчасово окупованим, буде забезпечена поставка ресурсів. «Ми всі розуміємо, що ситуація в Криму, який є тимчасово окупованою територією, вкрай непроста. Але ми також розуміємо, що в Криму живуть громадяни України, наші співвітчизники...і ніяких рішень по обмеженню або припиненню поставок ресурсів у Крим урядом не приймалося, і не обговорювалося», – сказав пан Гройсман.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 23 березня декілька міст Криму залишилися без електроенергії. У «Крименерго» це пояснюють технічними проблемами. А от самопроголошений уряд Криму розцінює подію як шантаж зі сторони Києва.
 
Коментарі (0)