ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБільше половини кримчан залишилися без світла

Більше половини кримчан залишилися без світла

Декілька міст Криму залишилися без електроенергії. У «Крименерго» це пояснюють технічними проблемами. А от самопроголошений уряд Криму розцінює подію як шантаж зі сторони Києва.
Вчора, станом на 23:00, без електропостачання були Керч, Чорноморське, Старий Крим, Ялта, Алушта Сімеїз та Місхор. Частково без світла – Бахчисарай, Саки, Євпаторія та Сімферополь а також райони – Нижньогорський, Сакський, Чорноморський, Бахчисарайський та Сімферопольський. Про це повідомляє «5 канал». Таким чином, більше двох третин населення Криму перебувають без світла.
 
У «ДТЕК «Крименерго» пояснюють знеструмлення технічними проблемами. «З незалежних від нас причин частина наших клієнтів відключена від електропостачання. Сподіваємося, що «Укренерго» зможе в максимально швидкі строки відновити дві магістральні лінії електропередач, які забезпечують електропостачання півострова», – заявив головний директор «Крименерго» Едуард Соколовський.
 
Самопроголошена влада Криму розцініла це як спробу Києва шантажувати Російську федерацію. «Зменшення поставок - це спроба шантажу Києвом Російської Федерації через Крим, щоб виторгувати собі що-небудь. У Києві хлопці зовсім втратили адекватність, пішли на подібні методи щодо кримчан. Але крім відключення електрики, ніякого іншого способу вплинути на нас у них немає. Кримчани стануть тільки сильніше», – заявив самопроголошений Віце-прем’єр Криму Рустам Теміргалієв.
 
У той же час, вважає пан Теміргалієв, цей крок Києва вдарить по Україні. «Цей крок може лише бумерангом вдарити по Києву. Не треба забувати, що в України є величезні борги перед Росією і не врегульована ціна на газ. Все це може болісно позначитися на Києві», - підкреслив посадовець.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», підписаний договір про прийняття самопроголошеного Криму до складу РФ змушує задуматися багато про що. І в першу чергу - про енергетичні потужності.
 
Коментарі (0)