ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергоринок в Україні сприятиме підвищенню потужностей енергоблоків

Енергоринок в Україні сприятиме підвищенню потужностей енергоблоків

провадження в Україні нової моделі ринку електроенергії з липня 2019 року стимулює Національну атомну енергогенеруючу компанію "Енергоатом" прискорити роботу над підвищенням теплової та електричної потужності енергоблоків

Впровадження в Україні нової моделі ринку електроенергії з липня 2019 року стимулює Національну атомну енергогенеруючу компанію "Енергоатом" прискорити роботу над підвищенням теплової та електричної потужності енергоблоків. Про це в ході IX Міжнародної науково-практичної конференції з культури безпеки на АЕС повідомив президент "Енергоатому" Юрій Недашковський.

«Прискорити роботу над підвищенням номінальної теплової та електричної потужності, впровадженням нормованого первинного регулювання частоти та активної потужності, добовим маневруванням і так далі нас мотивує не в останню чергу впровадження нової моделі ринку електроенергії, яка для «Енергоатому» має розпочатися з липня 2019 року», - сказав він. За словами Недашковського, одним з головних пріоритетів як для поточної діяльності, так і для стратегічного розвитку компанії, є завдання формування сильної культури безпеки експлуатації атомних електростанцій.

«Варто зазначити, що останні 5 років у нас значно збільшилася кількість завдань і проектів, пов'язаних з підвищенням безпеки, підвищенням потужності та збільшенням вироблення електроенергії», - сказав він. При цьому Недашковський підкреслив, що у своїх стратегічних, але реальних планах компанія ставить завдання, зокрема, добудувати третій і четвертий блоки на Хмельницькій АЕС та реалізувати проект «Енергетичний міст «Україна – ЄС».

Президент НАЕК також нагадав, що в рамках реалізації проектів, нерозривно пов'язаних з підвищенням рівня культури безпеки АЕС, «Енергоатом» працює над модифікацією обладнання для поводження з відпрацьованим ядерним паливом згідно з технологією Holtec International на трьох атомних станціях компанії, паралельно з будівництвом сховища відпрацьованого ядерного палива на Чорнобильській АЕС.

Присутній на конференції генеральний інспектор - директор з безпеки ДП «НАЕК «Енергоатом» Данко Білей повідомив, що за підсумками реалізації програми, спрямованої на становлення і розвиток культури безпеки в компанії за минулі два роки, 83% її заходів виконано, а 17% заходів знаходяться на стадії виконання.

«Радою з культури безпеки компанії на засіданні, що відбувся 20 лютого 2019 року, за підсумками обговорення визнана задовільною реалізація «Програми конкретних дій, спрямованих на становлення і розвиток культури безпеки в ДП «НАЕК «Енергоатом» на 2017-2018 роки», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у середині квітня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон «Про ринок електроенергії». За словами одного з авторів документа, народного депутата Лева Підлісецького, цей закон призведе до того, що в сегментах генерації електроенергії та її постачання для кінцевих споживачів виникнуть конкурентні відносини, що змусить виробників підвищувати свою ефективність і виведе з ринку неефективну генерацію. Впровадження нового ринку електроенергії також дозволить населенню обирати постачальників електроенергії.

 

 
Коментарі (0)