ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергосистему України «підганяють» під євростандарти

Енергосистему України «підганяють» під євростандарти

Влада працює над впровадженням у енергосистему України стандартів ЄС. Лише після проведення відповідних заходів, буде вирішуватись питання «злиття» вітчизняної енергосистеми із системою країн Європи.

Українську енергосистему адаптують до європейських стандартів. Лише після цього влада буде вирішувати питання синхронізації вітчизняної енергосистеми з об’єднаною енергосистемою країн ЄС. Про це під час брифінгу розповів заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік, передає прес-служба відомства.

«Ми  здійснюємо адаптацію нашої енергосистеми до вимог ЄС, працюємо над імплементацією вимог Третього енергопакету. Ми зробимо нашу енергосистему потужною, збалансованою, після чого будемо вирішувати питання синхронізації», - зазначив пан Светелік.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерство палива та енергетики України ставить завдання найближчим часом відмовитися від імпорту електроенергії, який був початий в кінці минулого року з Росії у зв'язку з дефіцитом в енергосистемі країни, і не відновлювати імпорт вугілля. У відомстві зазначають, що з квітня Україна практично повністю припинила імпорт електроенергії з Росії.
 
Коментарі (0)