ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна хоче відмовитися від імпорту електроенергії

Україна хоче відмовитися від імпорту електроенергії

Україна збирається відмовитися від імпорту електроенергії та вугілля, який був початий в кінці минулого року з Росії.

Міністерство палива та енергетики України ставить завдання найближчим часом відмовитися від імпорту електроенергії, який був початий в кінці минулого року з Росії у зв'язку з дефіцитом в енергосистемі країни, і не відновлювати імпорт вугілля. Про це повідомив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелик, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми в балансі (розроблюваний відомством проект прогнозного балансу електроенергії на 2015 рік) ставимо за залишковим принципом імпорт, тобто, він поставлений нуль практично за всіма місяцями. Ми сподіваємося, що імпорт електроенергії та вугілля здійснювати не будемо», - сказав він журналістам в Києві в п'ятницю.

У той же час пан Светелик не виключив, що у разі виникнення форс-мажорних ситуацій імпорт електроенергії все ж буде здійснюватися.

Заступник міністра зазначив, що з квітня Україна практично повністю припинила імпорт електроенергії з Росії.

У той же час пан Светелик уточнив, що мізерні обсяги поставок російської електроенергії збережуться, щоб зберегти укладений з ВАТ «Інтер РАО» контракт.

«Якщо ми робимо нуль, тоді імпортного контракту немає. Ми, грубо кажучи, 5 млн кВт-годин залишаємо на місяць: це все одно, що нуль - інакше втратимо контракт», - уточнив заступник голови Міненерговугілля.

Крім того, пан Светелик сказав, що проект прогнозного балансу на 2015 рік передбачає, що для потреб теплових електростанцій необхідно 28 млн тонн вугілля.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ збільшилась майже на 3 млрд грн та складає 23 млрд грн.

 
Коментарі (0)