ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЕнергозберігаюче обладнання позбавлять податків

Енергозберігаюче обладнання позбавлять податків

Енергозберігаючі технології запрацюють на твердих побутових відходах. Уряд знімає оподаткування із обладнання для будівництва комплексної споруди з системою збору біогазу.

Кабінет Міністрів схвалив підготовлений Міністерством економічного розвитку і торгівлі проект постанови уряду, що доповнює перелік енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих, ввезення яких звільняється від ввізного мита й податку на додану вартість. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.  

Зокрема, реалізація проекту, в рамках якого ввозиться обладнання, передбачає будівництво комплексної споруди з системою збору біогазу з полігону твердих побутових відходів для виробництва електроенергії.

Так, проект постанови доповнює перелік додатковою товарною позицією «Когенераційний модуль JGC 320 GS-L.L у контейнерному виконанні із заводським номером 1084496».

«Завдяки роботі біогазової електростанції вирішується важлива соціально-екологічна проблема – недопущення попадання біогазу (метану) в атмосферу, що сприятиме покращенню стану здоров’я мешканців регіону, зниженню соціальної напруженості у населених пунктах, розташованих поряд із  полігоном», - зазначав Міністр Ігор Прасолов.

При цьому Ігор Прасолов підкреслив, що використання біогазу при дегазації з полігону ТПВ для виробництва електроенергії дозволить скоротити споживання природного газу, який необхідно було б спалити для виробництва еквівалентної кількості електроенергії на ТЕС. А це сприятиме посиленню енергетичної незалежності країни.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, біогаз це ще одна гідна заміна традиційному паливу. За нинішніх умов розвитку альтернативної енергетики в Україні, біогазові установки через 4 роки замінятимуть 1 млрд куб м імпортного блакитного палива.

 
Коментарі (0)