ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС боротиметься за реверсні поставки в Україну

ЄС боротиметься за реверсні поставки в Україну

Росія не завадить налагодженню реверсних поставок газу з Європи в Україну. У Євросоюзі обіцяють про це подбати. Окрім того, ЄС не покидає надія на компроміс у російсько-українських газових переговорах.

Євросоюз не потерпить спроб Росії завадити налагодженню реверсних поставок газу з країн ЄС в Україну. Про це заявив єврокомісар з енергетики ЄС Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, - повідомляє «УНІАН».

Окрім того, політик наголосив, що ЄС також буде прагнути забезпечити стабільне газопостачання для України шляхом відновлення російсько-українських газових переговорів.

Очікується, що пан Еттінгер в кінці серпня вирушить до Москви, де відбудуться переговори з російським міністром енергетики Олександром Новаком і главою «Газпрому» Олексієм Міллером.

Єврокомісар підкреслив, що обидві країни повинні домовитися про хоча б тимчасові ціни, поки не врегульовані претензії сторін у суді.

Нагадаємо, в червні Росія перекрила газопостачання в Україну. Сторони подали позови в Стокгольмський арбітраж: Україна - через несправедливу ціну, Росія - щодо «газового» боргу Києва.

 
Коментарі (0)