ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа не допоможе Україні реверсом газу

Європа не допоможе Україні реверсом газу

Опалювальний сезон з теплими батареями можливий тільки при теплій зимі. Якщо ж вона буде холодною, то українцям доведеться мерзнути, тому що Європа не забезпечить Україну потрібною кількістю газу.

Взимку Європа не зможе допомогти Україні реверсом газу, так як сама буде відчувати дефіцит. Про це заявив директор енергетичних програм центру «Номос», експерт Михайло Гончар, передає кореспондент НБН.

«За тим підрахунками, які є на сьогодні, якщо зима буде середньостатистичною, то нічого жахливого не станеться. В умовах теплового дискомфорту, але ми більш-менш нормально, ми переживемо цю зиму», - сказав пан Гончар. При цьому він радить робити розрахунки виходячи з найгіршого, зокрема, якщо зима буде суворою.

«Потрібно виходити з того, що зима буде екстремально холодною, і Росія припинить поставки газу. Європа не зможе нам допомогти з реверсом, бо там теж виникне дефіцит газу, як в 2012 році. Тому нам доведеться обходитися тим, що ми маємо», - сказав експерт.

У зв'язку з цим, на його думку, важливими є тристоронні газові переговори, які повинні відновився у вересні.

«Потрібен нестандартний варіант виходу з ситуації всім трьом сторонам», - зазначив пан Гончарук, додавши, що Росія також потерпає в сформованій ситуації.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», незважаючи на спроби уряду провести опалювальний сезон з теплими батареями, українці не сподіваються на одні лише сили держави. Населення хотіло б також взяти участь у підготовці до зими, однак, у більшості українців не вистачає на це коштів

 
Коментарі (0)