ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЄС допоможе Україні в розвитку ВДЕ

ЄС допоможе Україні в розвитку ВДЕ

Учасники делегації Представництва ЄС в Україні та Групи підтримки України Європейської Комісії запевнили в готовності до продуктивного партнерства в сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики.

 

Учасники делегації Представництва ЄС в Україні та Групи підтримки України Європейської Комісії запевнили в готовності до продуктивного партнерства в сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Свою підтримку Україні в цьому питанні європейські партнери підтвердили під час зустрічі з головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Валерієм Безусом. Сторони обговорили актуальні напрямки для подальшої співпраці в сфері енергетичної ефективності та "зеленої" енергетики, повідомила прес-служба Держенергоефективності.

"ЄС - стратегічний партнер України. Ми високо цінуємо тісне багаторічне співробітництво з Представництвом ЄС в Україні та Групою підтримки України. Питання підвищення енергоефективності залишається пріоритетом і набуває ще більшої значущості для України в світлі глобальної декарбонізації і" Європейського зеленого курсу", - зазначив Валерій Безус.

Окреслюючи пріоритети роботи, він акцентував на необхідності прискорити роботу над імплементацією директив ЄС. У цьому Україна спирається на підтримку європейських партнерів. Глава агентства також нагадав, що днями Комітет ВРУ з питань енергетики і ЖКГ рекомендував парламенту прийняти доопрацьовану редакцію законопроекту "Про енергетичну ефективність" в другому читанні і в цілому. Зі свого боку, представники делегації повідомили про широкий спектр роботи, який відкривається в сфері енергоефективності саме в рамках "Європейського зеленого курсу". Сторони розглянуть можливості партнерства у напрямках енергоефективності в різних секторах економіки, розвитку водневої і "зеленої" енергетики, а також по дієвим шляхах зменшення енергетичної бідності.

Раніше повідомлялось, що Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг затвердив редакцію доопрацьованого проекту закону України "Про енергетичну ефективність" № 4507 та рекомендував парламенту прийняти його в другому читанні і в цілому.

 

 

 

 

 

 
 
Коментарі (0)