ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС готується до зриву транзиту російського газу

ЄС готується до зриву транзиту російського газу

Словаччина розглядає варіант припинення поставок російського природного газу через територію України. Тому країна посилено готується до зупинки транзиту «блакитного» палива.

Словаччина повинна бути готова до потенційного зриву поставок російського природного газу через Україну. Про це заявив Прем'єр-Міністр Словаччини Роберт Фіко, передає Reuters.

«Ми повинні бути готові, що така ситуація може виникнути», - сказав Прем'єр, відповідаючи на питання, чи розглядає Словаччина зрив поставок газу з РФ.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Нафтогаз України» може припинити надавати послуги з транзиту газу в Європу через Україну російському «Газпрому». «Якщо проти російського газового монополіста компанії «Газпром» будуть введені санкції, НАК припинить з нею співробітництво, включаючи надання послуг з транзиту газу через Україну в Європу», - заявили в «Нафтогазі». У свою чергу, колишній Міністр економіки Володимир Лановий вважає, що це ризикований крок, який завдасть шкоди не тільки Росії, але й Європі. До речі, сьогодні парламент розглядає законопроект №4453а Про санкції, в рамках якого Україна зможе ввести санкції проти «Газрому».
 
Коментарі (0)