ГоловнаКоментаріГазопостачання«Нафтогаз» погрожує «Газпрому» розлученням

«Нафтогаз» погрожує «Газпрому» розлученням

Якщо проти «Газпрому» введуть санкції, «Нафтогаз» повністю припинить співробітництво з російським монополістом, зокрема, - не буде транзитувати природний газ.

«Нафтогаз України» може припинити надавади послуги щодо транзиту газу в Європу через Україну для російського «Газпрому». Це підтвердив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає прес-служба підприємства.

«Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» допускає, що якщо проти російського газового монополіста компанії «Газпром» будуть введені санкції, НАК припинить з нею співробітництво, включаючи надання послуг із транзиту газу через Україну в Європу», - зазначили в прес-службі компанії.
 
У «Нафтогазі» уточнили: «Тоді (у разі введення санкцій проти «Газпрому», – ред.) європейським компаніям треба буде укладати угоди щодо закупівлі газу на українсько-російському кордоні безпосередньо з «Газпромом», а також з оператором української газотранспортної системи для транзиту цього газу».
 
 
««Нафтогаз» підтверджує свою готовність і надалі так само бездоганно забезпечувати транспортування природного газу для європейських споживачів», – зазначив Андрій Коболєв. Він додав, що ухвалення проекту закону «Про санкції», що був поданий у парламент Кабміном 8 серпня, не означатиме автоматичне введення спеціальних економічних і обмежувальних заходів, про які йдеться в документі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна запровадить санкції стосовно 172 фізичних та 65 юридичних осіб. Очільник уряду зауважив, що під санкції може потрапити транзит російських енергоресурсів через Україну.
 
В свою чергу, колишній Міністр економіки Володимир Лановий вважає, що це ризикований крок, який зашкодить не тільки Росії, але й Європі.
 
Коментарі (0)