ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЄС критикує формування цін на вугілля за Ротердамом

ЄС критикує формування цін на вугілля за Ротердамом

Євросоюз запропонував експертну допомогу і підтримку українському регулятору, які ледь використовувалися

Аналіз рішень Нацкомісії України з регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) експертами Євросоюзу щодо методології встановлення цін на вугілля і розрахунку плати за приєднання до електромереж показав, що використовувані методології не повністю відповідають кращим європейським практикам. Про це йдеться в листі віце-президента Єврокомісії по енергосоюзу Мароша Шефчовича Президенту Петру Порошенко, який опинився у розпорядженні видання «БізнесЦензор».

Зокрема, Марош Шефчович критикує методику розрахунку Оптовою ринкової ціни - так звану формулу "+ Роттердам", введену в дію в травні 2016 року року.

Також Марош Шефчович вказує на те, що Євросоюз запропонував експертну допомогу і підтримку українському регулятору, "які ледь використовувалися".

В кінці листа представник Єврокомісії закликає виконати закон про енергетичного регулятора і видати указ про ротацію членів НКРЕКП.

Як відомо, згідно з законом, указ президента має бути виданий за три місяці до першої ротації, яка повинна відбутися в кінці травня 2017 року. 

 
Коментарі (0)