ГоловнаНовини ЖКГПодіїЄС надасть Україні макрофінансову допомогу 1,2 млрд євро

ЄС надасть Україні макрофінансову допомогу 1,2 млрд євро

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про виділення Україні додаткових ресурсів фінансової підтримки шляхом започаткування нової екстреної програми макрофінансової допомоги у сумі 1,2 млрд євро
Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про виділення Україні додаткових ресурсів фінансової підтримки шляхом започаткування нової екстреної програми макрофінансової допомоги у сумі 1,2 млрд євро, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
«Рішення ЄС про фінансову підтримку України ухвалено у безпрецедентно короткі строки. Ми надзвичайно вдячні нашим європейським партнерам за довіру та вагомий внесок в забезпечення макрофінансової стабільності України”, - зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.
 
Перший транш є безумовним і буде надано після набуття чинності Меморандуму про взаєморозуміння та Кредитної угоди щодо можливості надання Україні пільгових кредитних коштів.
 
Надання другого траншу буде обумовлене прогресом, продемонстрованим Україною у реалізації узгоджених сторонами короткострокових заходів з впровадження структурних реформ у пріоритетних сферах: посилення економічної стійкості та стабільності, верховенство права та енергетика.
 

Нагадаємо, що 24 січня 2022 року Європейська Комісія оголосила про виділення Україні додаткових ресурсів фінансової підтримки у сумі 1,2 млрд євро. Згодом 16 лютого Європейський парламент проголосував за виділення зазначеної фінансової підтримки шляхом започаткування нової екстреної програми макрофінансової допомоги. 

 
Коментарі (0)