ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС наполягає на своїй даті газових заручин України і Словаччини

ЄС наполягає на своїй даті газових заручин України і Словаччини

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький зазначив, що Єврокомісія наполягає на підписанні контракту на імпорт газу зі Словаччини до 20 липня 2013 року.

Єврокомісієя наполягає на підписанні 20 липня 2013 року контракту на реверсні поставки газу між Україною і Словаччиною. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, - інформує прес-служба чиновника.

«Врешті-решт, якщо це не буде зроблено, компанія Eustream може позбутися європейської ліцензії як транзитера», - зазначив Міністр.

Едуард Ставицький додав, що технічні питання вже все вирішено, існує два способи початку реверсного транзиту через територію Словаччини.

«Головне - забезпечення в майбутньому нової формули ціни як для українських, так і європейських споживачів. На моє глибоке переконання, це буде останній крок до лібералізації ринку в центральній і східній Європі», - заявив пан Ставицький.

При зазначеній зустрічі спільно з Міністром енергетики Словаччини, представниками компанії «Укртрансгаз», а також представниками компанії Eustream буде обговорено всі питання організації повноцінного імпорту газу зі Словаччини та підписання відповідного контракту. Очікується, що укладення цієї угоди дозволить реверсивних поставок газу в Україну в обсязі від 10 до 20 млрд куб. м газу на рік. При цьому обсяги газу можуть бути виміряні на території України.

Нагадаємо, з 15 травня 2013 почалися тестові «мечінг»-процедури між ПАТ «Укртрансгаз» і компанією Eustream. Сторони прийняли форму для обміну інформацією, взяли інструкцію по взаємодії.

 
Коментарі (0)