ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС не може заборонити будівництво «Південного потоку»

ЄС не може заборонити будівництво «Південного потоку»

У Єврокомісії немає повноважень, щоб заборонити будівництво газопроводу «Південний потік». Проект є вигідним для Європи, тому, на думку експерта, його, швидше за все, реалізують.

«Південний потік», ймовірно, буде збудований. У Єврокомісії на сьогодні немає повноважень, щоб просто заборонити будівництво цього газопроводу. Про це заявив Дмитро Марунич, співголова Фонду енергетичних стратегій, передає «Ліга.net».

Однак, експерт зазначив, що ЄС може обмежити експорт газу «Газпромом» за новим маршрутом і, приміром, зарезервувати 50% потужності для постачання з інших джерел. 
 
«Потрібно розуміти, що будівництвом займається консорціум компаній і «Газпром» - один з його учасників. Завзяття європейських компаній побудувати «Південний потік» пояснить все просто - бізнес. Скільки б у підсумку газу не йшло по «Південному потоку», європейські енергокомпанії отримають свої прибутки. А Газпром на додаток надає повні фінансові гарантії за позиками, що європейці будуть залучати для будівництва цього газопроводу», - підсумував експерт.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», доля газопроводу «Південний потік» залишиться невирішеною. 27 червня Єврокомиссия заморозила даний проект. Щоб втілити його в життя, потрібно привести умови реалізації «Південного потоку» у відповідність із законодавством ЄС.
 
Коментарі (0)