ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа «поставила хрест» на проекті «Південного потоку»

Європа «поставила хрест» на проекті «Південного потоку»

Доля газопроводу «Південний потік» залишиться невирішеною. Наразі Єврокомісія «заморозила» даний проект. Щоб втілити його у життя, потрібно привести умови реалізації «Південного потоку» у відповідність із законодавством ЄС.

Проект «Південний потік» має бути заморожений, а Європі слід зміцнювати співпрацю з США, Канадою та Японією, що сприяють формуванню інтегрованого енергоринку. Про це заявив єврокомісар з енергетики капітан Гюнтер Еттінгер, пишуть «Вести».

«Свіжі інвестиції в нову інфраструктуру, що забезпечуються головними постачальниками, повинні спрямовуватися на формування внутрішнього ринку і правила здорової конкуренції. Ось чому ми говоримо, що проект «Південний потік» повинен бути відкладений до тих пір, поки його реалізація не буде приведена у відповідність із законодавством ЄС. Більше того, проектом повинна бути дана нова оцінка у світлі пріоритетів енергетичної безпеки ЄС», - сказав пан Еттінгер.

 Єврокомісар зазначив, що Європа повинна включити Україну, Молдову і Західні Балкани у свою стратегію енергетичної безпеки, при цьому підтримуючи реверсні поставки
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», безперспективним назвали проект будівництва газопроводу «Південний потік» у Міністерстві закордонних справ України. Очільник відомства вважає, що його реалізація повністю політизована та не вигідна Росії.
 
Коментарі (0)