ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС не потрібен газопровід «Північний потік-2» - прем’єр-міністр Польщі

ЄС не потрібен газопровід «Північний потік-2» - прем’єр-міністр Польщі

У Європейському парламенті Матеуш Моравєцький заявив, що "усі наші зусилля в Центральній Європі може перекреслити "Північний потік-2", котрий, слід чітко це сказати, є не економічним проектом, а політичним проектом"
Європейському союзу не потрібен газопровід «Північний потік-2», котрий дає Росії сильне знаряддя впливу не тільки на європейську економіку, але й на європейську політику. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький під час дебатів у Європейському парламенті в Страсбургу, передає «Польське Радіо».
 
Моравєцький наголосив на тому, що одною зі стратегічних цілей Євросоюзу є енергетична трансформація, котра, - як додав політик, - вимагає поєднання конкурентоздатності з геополітичним реалізмом.
 
"Шлях, обраний Європейським Союзом, який веде до низьковуглецевої економіки, а колись, можливо – і до нульвуглецевої, це безперечно, правильнйи шлях. Це шлях чистого довкілля і кращого стану здоров’я наших громадян. У Польщі ми дуже добре розуміємо, наскільки важливі ці виклики, тому цьогоріч ми почали рішучу боротьбу зі смогом і впроваджуємо пакет вирішень, які повинні гарантувати поліпшення стану нашого повітря", - наголосив Матеуш Моравєцький.
 
У Європейському парламенті Матеуш Моравєцький заявив, що "усі наші зусилля в Центральній Європі може перекреслити "Північний потік-2", котрий, слід чітко це сказати, є не економічним проектом, а політичним проектом".
 

На переконання польського прем’єра, "Європейському Союзу не потрібен "Пінічний потік-2", котрий тільки збільшить ризик дестабілізації Центральної Європи і дасть Росії сильні знаряддя тиску не тільки на європейську економіку, але й на європейську політику". 

 
Коментарі (0)