ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЄС не в змозі зупинити будівництво «Північного потоку - 2»

ЄС не в змозі зупинити будівництво «Північного потоку - 2»

Інститути ЄС не мають повноважень, щоб зупинити будівництво газопроводу «Північний потік - 2», це питання до країн спільноти, які просувають даний проект.

Інститути ЄС не мають повноважень, щоб зупинити будівництво газопроводу «Північний потік - 2», це питання до країн спільноти, які просувають даний проект. Про це заявив у вівторок глава зовнішньополітичної служби ЄС Жозеп Боррель, виступаючи на сесії Європарламенту.

«Ми діємо в рамках повноважень інститутів ЄС. Інститути ЄС не мають повноважень зупинити "Північний потік - 2", це питання не до них, а до держав співтовариства, які цей проект просувають », - заявив Боррель, відповідаючи на заклики ряду євродепутатів зупинити цей проект, щоб покарати Росію за інцидент з Олексієм Навальний, який, згідно з твердженнями влади ФРН, піддався впливу отруйної речовини.

«Звичайно, отруєння Навального матиме наслідки для відносин Росії і ЄС, ми будемо обговорювати це питання на зустрічі глав МЗС країн ЄС в Брюсселі 21 вересня, - заявив він. - Однак ви можете згадати, що Єврокомісія ніколи не висловлювала особливого оптимізму щодо цього проекту ».

У 2019 Єврокомісія прийняла поправки в Газову директиву ЄС, суть яких зводилася до того, що обсяг прокачування російського газу через морські газопроводи, в першу чергу через «Північний потік - 2», не може перевищувати 50% від його потужності. Інший обсяг повинен бути зарезервований для прокачування газу від альтернативних постачальників. Однак цей крок не дозволив зупинити будівництво трубопроводу.

Як зробити аналіз грунту? Що для цього потрібно? Вашій увазі представлений аналіз кіслотності грунту . Більш детально ознайомитися з інформацією можна на сайті plt.land.

 
Коментарі (0)