ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС планує «підкинути» Україні грошей на газ

ЄС планує «підкинути» Україні грошей на газ

Україна може отримати фінансову допомогу від Євросоюзу для закупівлі газу на опалювальний сезон. Сума грошей, яку планує виділити Європа, становитиме 500 мільйонів доларів.

Євросоюз готовий надати Україні фінансову допомогу для закупівлі газу для надійного проходження осінньо-зимового періоду. Про це повідомив Міністр енергетики РФ Олександр Новак за підсумками переговорів з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем, передає «Інтерфакс-Україна».

Глава «Газпрому» Олексій Міллер уточнив, що Євросоюз може виділити Україні 500 млн дол. «Це дасть Україні можливість закачати ще 2 млрд кубометрів газу», - сказав пан Міллер.
 
При цьому він зазначив, що «цього все одно недостатньо для створення необхідних запасів обсягом 19 млрд кубометрів».
 
Глава «Газпрому» також повідомив, що попередня ціна на газ для України без знижки може становити близько 252 дол. за тис. куб. м.
 
«Ціна (на третій і четвертий квартал - ред.) буде за формулою. І ми зараз бачимо знижувальну тенденцію. І наша оцінка, поки що попередня, що ціна за формулою (на четвертий квартал без знижки - ред.. буде 252 дол. за тис. куб. м», - сказав пан Міллер.
 
У червні розрахункова ціна на газ для України у четвертому кварталі за формулою ціни оцінювалася в 262,5 дол. за тис. куб. м. Розмір знижки ще не визначений і ще визначатиметься урядом, додав він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у «Нафтогазі» заявляють, що підписання «зимового» пакету з РФ щодо поставок газу в Україну можливе в кінці місяця. Крім того, у компанії наголосили, що на купівлю «блакитного» палива будуть брати кредити в ЄС.
 
Коментарі (0)