ГоловнаГоловнеГазопостачанняЄС потурбується про українські газопроводи

ЄС потурбується про українські газопроводи

Європейський Союз виділить кредит у розмірі 308 млн євро на реконструкцію магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород

В Брюсселі пройшли переговори між Україною та ЄС з приводу реконструкції газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород". Європейська сторона минулого тижня погодилася прискорити виділення кредиту на ці цілі по лінії ЄБРР у ​​розмірі 308 млн євро, повідомив Міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Він також додав, що Україна налаштована на обговорення з європейською стороною питань взаємодії з приводу реалізації на своїй території ряду програм ЄС, серед яких і реконструкція даного газопроводу.

Як повідомляла «Україна Комунальна», нещодавно Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що тримає на особистому контролі проект по модернізації вітчизняної газотранспортної системи. Глава уряду також підкреслив важливість проекту модернізації ГТС, який Україна розпочала спільно з німецькими Deutsche Bank і Ferrostaal.

«Модернізація нашої газотранспортної системи – надзвичайно актуальна. І в цьому плані важлива реалізація пілотного проекту по модернізації обладнання на компресорній станції Бар магістрального газопроводу «Союз» та участь у цьому проекті Deutsche Bank», - зазначив пан Азаров.

За матеріалами: Інтерфакс Україна

 
Коментарі (0)