ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС повторить «газову» долю України

ЄС повторить «газову» долю України

За кілька років Європа намагатиметься зробити все, аби стати незалежною від Росії в поставках газу. Принаймні, так вважає очільник українського уряду.

Газові маніпуляції Росія почне з України, а закінчить в Європі. І тоді ЄС буде робити все, аби стати незалежним від російського палива. Про це заявив Прем’єр-Міністр Арсеній Яценюк в ефірі одного з українських телеканалів, передає прес-служба уряду.

 

«Ми десятки разів заявляли про те, що почне Росія з України, а закінчить в Європейському Союзі. І те, що зробила Росія, коли вона на 10% зменшила постачання газу до країн-членів Європейського Союзу, - це дуже серйозний будильник для Європейського Союзу. До чого це приведе? От побачите, що в 5-10-літній перспективі це приведе до того, що Європа буде робити все, щоб відмовитися від російського газу. Так само, як Україна почала робити все, щоб зменшити свою залежність від російського газу», - сказав Прем’єр-Міністр.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», ЄС без проблем зможе прожити без російського газу 9 місяців. А от у Росії за цей час можуть виникнути проблеми з фінансами, адже країна наповнює бюджет за рахунок продажу «блакитного» палива.

 
Коментарі (0)