ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС просить Україну піти на «газові» поступки

ЄС просить Україну піти на «газові» поступки

Єврокомісія просить Україну заплатити хоча б половину боргу за російський газ. У ЄС підтримують позицію України з цінами на паливо, але вважають, що заборгованості ставлять її в невигідне положення.

У Європейській комісіії переконані, що Україні варто заплатити 50% боргу за газ Росії перед тим, як почати переговори щодо ціни на нього з квітня 2014 року. Про це заявив на прес-конференції в Брюсселі комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, пишуть «Українські новини».

«Один партнер говорить «я заплачу якщо буде чесна ціна», інший партнер – «я буду вести переговори тільки після оплати». Тому наша пропозиція, щоб Україна заплатила 50% боргу - 2 млрд доларів і потім обговорювала б ринкову ціну. Ми вважаємо, що це відповідний підхід. Без оплати рахунків, що не підлягають сумніву, Україна, думаю, буде в поганій позиції», - сказав він.

Однак, у ЄС продовжують вважати, що ціна в розмірі 485 дол. за тис. куб. м проти 268,5 дол. у січні - березні цього року, є неприйнятною. «Це дуже висока ціна. Україна, таким чином чекає пропозицій і переговорів про чесну ринкову ціну», - сказав пан Еттінгер.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Європі і раніше просили Україну розрахуватися за газ. Кошти на це можуть бути виділені з траншів Міжнародного валютного фонду і Європейського союзу.
 
Коментарі (0)