ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЄС та ЄІБ рекомендують відкласти впровадження оптового ринку електроенергії в Україні

ЄС та ЄІБ рекомендують відкласти впровадження оптового ринку електроенергії в Україні

Представництво ЄС в Україні та представництво Європейського інвестиційного банку рекомендують відкласти впровадження нового оптового ринку електроенергії в Україні
Представництво ЄС в Україні та постійне представництво Європейського інвестиційного банку рекомендують відкласти впровадження нового оптового ринку електроенергії в Україні, заплановане на 1 липня цього року. 
 
Про це йдеться в оприлюдненій представництвом ЄС в Києві заяві про введення нового оптового ринку електроенергії.
 
"Представництво ЄС в Україні та постійне представництво Європейського інвестиційного банку рекомендують відкласти введення нового оптового ринку електроенергії на обмежений період часу, оскільки важливі регуляторні норми і ІТ-системи ще не готові. Виходячи з цього, запуск нового ринку 1 липня може викликати збої в роботі ринку і, отже, завдати шкоди інтересам українських споживачів та учасників ринку. Крім того, нинішній політичний контекст ускладнює забезпечення управління цією реформою або втручання за необхідності для усунення недоліків", - йдеться в заяві.
 
У представництві ЄС нагадали, що в 2017 році європейська сторона вітала ухвалення закону про ринок електроенергії, спрямований на виконання правових зобов'язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і Договором про енергетичне співтовариство.
 

"Ми як і раніше переконані в тому, що реформи, викладені у цьому законі, підуть на користь українським споживачам за рахунок введення прозорості, підвищення ефективності ринку і залучення інвестицій. Ми як і раніше прихильні підтримці роботи органів влади та учасників ринку щодо реалізації цієї важливої реформи", - додали в представництві ЄС. 

 
Коментарі (0)