ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЄС виділить Україні 100 млн євро для наповнення Фонду енергоефективності

ЄС виділить Україні 100 млн євро для наповнення Фонду енергоефективності

Європейський Союз готовий виділити Україні 100 млн євро для наповнення Фонду енергоефективності після ухвалення деяких законопроектів.
Європейський Союз готовий виділити Україні 100 млн євро для наповнення Фонду енергоефективності після ухвалення деяких законопроектів, про це сказав віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного Співтовариства Марош Шефчович під час телефонної розмови з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає прес-службу КМУ.
 
За повідомленням прес-служби уряду, Марош Шефчович запевнив, що ЄС підтримує зусилля уряду стосовно реформування енергетичного сектору України.
 
“Віце-президент Єврокомісії поінформував також про готовність ЄС виділити Україні 100 млн євро для наповнення Фонду енергоефективності, зазначивши необхідність ухвалення українським парламентом законів про Фонд енергоефективності, про ринок електроенергії, про регулятора в сферах енергетики та комунальних послуг”, — йдеться у повідомленні.
 
У свою чергу Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, обговорюючи питання транзиту природного газу територією України, наголосив, що українська сторона є надійним транзитером вуглеводнів до країн-членів ЄС.

Крім того, під час бесіди йшлося про практичні питання співробітництва України та Європейського Союзу в енергетичній сфері, зокрема щодо забезпечення українських та європейських споживачів природним газом. 

 
Коментарі (0)