ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЄС вітає ухвалення законів щодо реформування енергетичного ринку в Україні

ЄС вітає ухвалення законів щодо реформування енергетичного ринку в Україні

Представництво ЄС в Україні вітає ухвалення Закону “Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг” у відповідності до Третього енергетичного пакету.
Представництво ЄС в Україні вітає ухвалення законів щодо регулювання та реформування енергетичного ринку в Україні. Про це йдеться в заяві Представництва ЄС в Україні в Facebook.
 
Представництво ЄС в Україні вітає ухвалення Закону “Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг” у відповідності до Третього енергетичного пакету. Також ЄС вітає ухвалення у першому читанні проекту закону “Про ринок електричної енергії”. Це — дуже важливі кроки у напрямі реформування енергетичного ринку в Україні та сприяння зростанню усієї економіки.
 
Ці закони створять кращі механізми для захисту прав споживачів і зменшать ризики корупції за допомогою більшої прозорості та орієнтованого на ринок ціноутворення. Також вони, через збільшення конкуренції та ширший вибір для виробників, бізнесу та кінцевих споживачів, зрештою призведуть до зменшення цін на енергоресурси. Якщо у другому читанні буде ухвалено проект закону “Про ринок електричної енергії”, то він, зокрема, сприятиме розвитку українського ринку електроенергії у відповідності до найкращих європейських і світових практик, а також відкриє двері для стратегічних інвесторів у цьому секторі.

Європейський Союз і надалі підтримуватиме реформи в енергетичній сфері України. 

 
Коментарі (0)