ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС зайняла обурливу позицію щодо української ГТС

ЄС зайняла обурливу позицію щодо української ГТС

Попри велику вагу української газотранспортної системи для Європи, Євросоюз не поспішає вкладати кошти у її модернізацію. Це викликає незадоволення в українського уряду.

Прем'єр-міністр Микола Азаров висловив своє обурення через відсутність інтересу Євросоюзу в модернізації української газотранспортної системи, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Унікальна світова газотранспортна система, яка може транспортувати 100, 120, 150 мільярдів кубометрів газу, за умови модернізації, забезпечувати потреби Європи, вона вже 30 років не модернізується. Чому ця система, яка має стратегічне значення для Європи, не викликає інтересу у європейців?», - не розуміє Прем'єр.

Він також обурився тим, що Україна повинна самостійно нести витрати на модернізацію своєї ГТС, а європейська сторона не проявляє ніякої активності.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, оцінка вартості української газотранспортної системи, проведена компанією Baker Tilly, буде оприлюднена на початку 2014 року після завершення усіх необхідних юридичних процедур.

За словами Міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, оцінка проводилася виходячи з можливості створення на базі української ГТС консорціуму з її управління.

 
Коментарі (0)