ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНовий рік визначить вартість української ГТС

Новий рік визначить вартість української ГТС

Вартість української ГТС за попередніми оцінками Baker Tilly буде оприлюднена на початку 2014 року. На цьому наголошують в Міненерговугілля.

Оцінка вартості української газотранспортної системи, проведена компанією Baker Tilly, буде оприлюднена на початку 2014 року після завершення усіх необхідних юридичних процедур. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У нас завершилася робота з оцінки ГТС. Я через конфіденційність зараз не можу це розголошувати. Коли буде завершена юридична передача, тоді я зможу назвати цифри», - сказав він.

За словами Міністра, оцінка проводилася виходячи з можливості створення на базі української ГТС консорціуму з її управління.

«Ми провели реальну оцінку виходячи з питань, які піднімалися щодо створення консорціуму, і за підсумками програми реформування «Нафтогазу України», - сказав він.

Едуард Ставицький також зазначив, що Україна не має наміру відмовлятися від співпраці з європейськими банками щодо отримання кредитного фінансування для модернізації ГТС.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з наступного року планується розширення експортних можливостей української газотранспортної системи. Посадовці бачать реалізацію цього завдання у використанні існуючої інфраструктури та визначенні нових маршрутів транспортування газу в країни ЄС.

 
Коментарі (0)